Blubase Connect Montageset Zuid Landscape - 10 panelen 1706-1814MM

Artikelnummer: MON-SSC-PLT-COM-LS-10P-1706-1814MM
Verwachtte Levertijd: Uit voorraad leverbaar

Complete set origineel Blubase (voorheen: Solarstell) montagemateriaal om panelen in zuid-opstelling op een plat dak te plaatsen.

 

Let op! Deze set is voor panelen met een lengte van 1706-1814 MM

 

Blubase is met voorsprong het meest ideale systeem voor de DHZ-er! Het bestaat uit weinig onderdelen, flexibele klemmen die geschikt zijn voor iedere dikte zonnepanelen en er hoeft weinig ballast op. Het klikt eenvoudig in elkaar en hoeft op slechts één punt vereffend (geaard) te worden.
De dakbedekking wordt beschermd door de kunststof voetjes die al voor gemonteerd zijn.
Optimizers of Micro-omvormers klikken eenvoudig in de kunststof voet (zie stap 5).

 

Let bij het kiezen van je set op de paneel afmeting!
Voor bijna iedere paneelmaat is er een montageset. Is er voor jouw paneel geen juiste maat montageset? Bestel dan één maat groter!

Bestel je een grotere maat, dan kan je het volgende verwachten:
Bij het plaatsen van één enkel paneel steken de ballastbak en/of achterkap iets uit en kan je deze afzagen. Bij meer dan één paneel overlappen de ballastbakken en achterkappen en hoef je alleen maar een extra gaatje op het juiste punt te boren in de ballastbakken en achterkappen om deze vast te zetten.

 

Ballastbakken:
Op de afbeelding zie je lichtblauwe strepen. Deze stellen de ballastbakken voor. In deze set zitten dus zoveel ballastbakken als er lichtblauwe strepen op de bijbehorende afbeelding staan.
Je plaatst de bakken zoals op het plaatje. De tussenliggende panelen zonder ballastbakken worden door de panelen er naast op hun plaats gehouden. Je kan de ballastbakken vast schroeven op de profielen maar in de praktijk is dit niet nodig.

Gewicht:
Het getal in de afbeelding staat voor het aantal kilogrammen gewicht dat er in de bakken moet liggen. Hiervoor gebruik je het beste BKK's (Straatklinkers van 20x10x10 cm van 4 kg. per stuk). Je kan natuurlijk ook andere soorten stenen of grind gebruiken. De ballastbak is 21 cm. breed, dus tegels groter dan 20 cm. passen wel, maar steken uit.

Dakbelasting:
Of het dak het gewicht kan dragen kan berekend worden, maar bij bijna ieder woonhuis is dit probleemloos. De hele constructie inclusief ballast belast het dak met maximaal 30 kg/m ² maar met rijen van 3 of 4 panelen valt dit al snel terug tot zo'n 20 kg/m ².
De kunststof voeten die standaard aan de profielen zitten verdelen het gewicht over voldoende oppervlakte om de dakbedekking niet te beschadigen en zijn vrij van weekmakers.

Ophoogblokken:
Heb je een hoogteverschil op te vangen of wil je dat het materiaal goed boven het grind of de dakrand uitkomt? Dan kan je hier ophoogblokken los bijbestellen. Deze blokken zijn 5 cm. hoog en stapelbaar.
Hoeveel heb je er dan nodig voor één laag?
Voor iedere landscape rij: aantal panelen x 2 + 2
Voor iedere portrait rij: aantal panelen x 3 + 3

Potentiaal vereffening (aarding):
Volgens de norm moet de onderconstructie d.m.v. een aardedraad worden verbonden aan de aardrail in de groepenkast. Je kan op ieder willekeurig punt een aardedraad vast zetten d.m.v. een montageschroef. Omdat de hele constructie van metaal is, is deze in één keer overal geaard.

Gereedschap:
De multiklemmen zet je vast met een inbussleutel. In de praktijk werkt het erg fijn om hiervoor een verlengde inbus-bit in je schroefmachine te gebruiken. Maak het jezelf makkelijk en bestel deze gelijk mee.

 

De montageset bestaat uit:
Voldoende Basiselement inclusief universele klemmen
Voldoende Ballastbakken in het formaat dat bij de set past
Voor ieder paneel een Achterplaat in het formaat dat bij de set past
Voldoende Beplatingschroeven
1 x Zijplaat Links
1 x Zijplaat Rechts

 

Wil je deze rij koppelen met een andere rij?
Bestel dan losse koppelstukken: Voor panelen van minder dan 100 cm. breed adviseren de experts van Solar Bouwmarkt
https://www.solar-bouwmarkt.nl/Blubase-connect-montagemateriaal-koppelstuk-zui.html">50 cm.
Voor panelen van meer dan 110 cm. breed adviseren de experts van Solar Bouwmarkt 70 cm.
Hoeveel heb je er dan nodig?
Voor iedere rij: aantal panelen +1

Hulp nodig met het ontwerpen van uw systeem en het samenstellen van een materiaallijst? Vraag ons gerust om hulp.

 

Beschikbare downloads:
Montage handleiding
Datasheet met exacte maten
6-staps gebruiksaanwijzing Blubase Connect
Certificaat Blubase
GarantieCertificaat Blubase

0 sterren op basis van 0 beoordelingen