Vanwege extreme drukte en slechte beschikbaarheid van vrijwel alle producten bij de fabrikanten en groothandels houdt u rekening met het volgende: Staat er bij een product een beschikbare voorraad, dan kunt u de verwachtte levertijd, op een enkele uitzondering na, vertrouwen. Staat er bij een product alleen een verwachtte levertijd maar geen beschikbare voorraad, dan is de levertijd indicatief. Het kan helaas voorkomen dat een product een iets langere levertijd heeft dan aangegeven. Dankzij ons uitgebreide inkoop-netwerk hebben wij nog een beperkte voorraad en druppelt er iedere week nieuwe voorraad binnen. Reeds betaalde orders krijgen voorrang bij het verdelen en uitleveren. Wij ontvangen dagelijks tientallen e-mails met vragen over beschikbaarheid. Het is voor ons onmogelijk deze allemaal individueel te beantwoorden.

Enphase: Video's

 

De mannen van Solar Bouwmarkt hebben zoveel ervaring met Enphase dat de fabrikant ons inhuurt om technische trainingen te geven aan professionele installateurs.

IQ7 technische training
De IQ7 technische training voor installateurs is opgenomen en in zes delen te bekijken:

1: Introductie
2: Systeem
3: Q-Cable en DC input
4: Controle, Communicatie, Software en Apps
5: Systeem Ontwerp
6: Stap voor Stap Installatie

 

IQ Gateway S en IQ Gateway S Metered aansluiten
Het aansluiten van de IQ Gateway S is geen rocket-science. Echter heeft het aansluiten van de IQ Gateway S Metered met de CT spoelen wat meer voeten in aarde. Het is heel belangrijk dat de CT spoelen op de juiste manier en over de juiste draden worden aangesloten. In deze video laten we zien hoe je dit doet en waar je op let.

Een kleine kanttekening bij deze video: De video is nog uit de tijd van de M-series. Er veranderd met de IQ series niets aan de info uit deze video wat betreft de CT-spoelen en de spannings-aansluiting van de IQ Gateway. Het PV-systeem met IQ omvormers moet echter worden voorzien van een Q-relais. Het Q-relais voegt een stukje veiligheid toe en vervangt tevens de fase-koppelaar. Het Q-relais wordt geplaatst tussen de automaat van de panelen en de kabel naar de micro-omvormers op het dak.

 

Gietmofpakket 
Vocht en AC gaan niet samen! Gebruik altijd een gietmofpakket om de bekabeling waterdicht op elkaar aan te sluiten. In deze video laten we zien hoe dat werkt.

 

Youtube
Er staat een schat aan informatie op ons Youtube kanaal.