Green Line PV Verdeler 1 x Stopcontact

Artikelnummer: 105047
Verwachtte Levertijd: Uit voorraad leverbaar

De PV verdeler is gemaakt met hoge kwaliteit componenten en heeft een moderne uitstraling. De beveiligingscomponenten zijn voorzien van Kema Keur en voldoen aan de normen voor huisinstallatie die staan omschreven in de NEN1010. 

Deze verdeler is op de volgende manier opgebouwd:

  • 1x Aardlekautomaat 16A 30mA Karakteristiek B voor de omvormer
  • 1x Aardlekautomaat 16A 30mA Karakteristiek B voor de wandcontactdoos
  • 1x Hoofdschakelaar 2 polig 40A om de verdeler los te koppelen van de meterkast
  • 1x Wandcontactdoos voor bv een wasmachine
  • 1x Aarderail
  • 2x M20 wartel lichtgrijs 
  • 2x M20 wartelmoer

De PV verdeler is gebouwd op basis van de huidige regelgeving die terug te vinden is in de NPR5310 blad 65. Er zijn enkele voorwaardes waar u aan moet voldoen om de PV verdeler te kunnen gebruiken.
Alle beveiligingscomponenten zijn voorzien van Kema Keur.

Uitvoering van PV verdeler is met 1 stopcontact conform: NPR5310 pagina 367 Blad 65 bladzijde 9 (paraaf 4)

Hoofdpunten:

Aardlekbeveiliging

Vraag: Wel of geen aardlekbeveiliging?

Antwoord: Bij een TN en TT stelsel moet het beveiligingscircuit kleiner zijn dan 50V en moeten de uitschakeltijden voldoen aan NEN1010 pagina 83 hoofdstuk 4 artikel 411.3.2.2 of 411.3.2.4 (tabel 41A). Als u aan deze voorwaarden voldoet dan is het niet noodzakelijk om de omvormer te voorzien van aardlekbeveiliging. Voor meer informatie over het bepalen van beveiligingscircuit waarde kunt u terecht in de NEN1010 pagina 86 hoofdstuk 4 artikel 41 1.5.3

 

Wasmachinegroep gebruiken als distributie groep

Vraag: Hoe moet ik de PV verdeler aansluiten in de hoofdverdeler?

Antwoord: In een woning is het bijna niet mogelijk om volledig selectief te zijn met het voorbeveiligen van een onderverdeler. Toch is het wel mogelijk om binnen de regelgeving de PV verdeler aan te sluiten op de hoofdverdeler. U mag een installatieautomaat 1 polig + nul B 20A plaatsen als voorbeveiliging. Deze dient rechtstreeks aangesloten te worden op de hoofdschakelaar in de hoofdverdeler. U kunt deze uitzondering terugvinden in de NPR5310 pagina 277 Blad 55

 

Hoofdverdeler aansluiten

In de hoofdverdeler sluit u direct op de hoofdschakelaar een 1 polig + nul karakteristiek B 20A installatieautomaat aan. De fase en de nul van de wasmachine groep sluit u aan op de installatieautomaat.

 

Aansluiten in PV verdeler

Sluit de kabel die vanaf de kniedeksel komt op de hoofdschakelaar van de PV verdeler. Sluit ook de kabel aan van de omvormer.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »