Vanwege extreme drukte en slechte beschikbaarheid van vrijwel alle producten bij de fabrikanten en groothandels houdt u rekening met het volgende: Staat er bij een product een beschikbare voorraad, dan kunt u de verwachtte levertijd, op een enkele uitzondering na, vertrouwen. Staat er bij een product alleen een verwachtte levertijd maar geen beschikbare voorraad, dan is de levertijd indicatief. Het kan helaas voorkomen dat een product een iets langere levertijd heeft dan aangegeven. Dankzij ons uitgebreide inkoop-netwerk hebben wij nog een beperkte voorraad en druppelt er iedere week nieuwe voorraad binnen. Reeds betaalde orders krijgen voorrang bij het verdelen en uitleveren. Wij ontvangen dagelijks tientallen e-mails met vragen over beschikbaarheid. Het is voor ons onmogelijk deze allemaal individueel te beantwoorden.

Worden zonnepanelen meegerekend voor de WOZ waarde van mijn huis?

Ja! Maar dat is lang niet zo nadelig als de krantenkoppen doen geloven...

Een Nederlandse rechter heeft uitgesproken dat de gemeente een huis met zonnepanelen maximaal €3000 hoger mag waarderen voor de WOZ dan hetzelfde huis zonder zonnepanelen.

Dat betekend dat er over €3000 onroerend-goed belasting moet worden betaald. Dat klinkt vervelend en dat is het ook. Belasting betalen doen we natuurlijk liever niet...

Gelukkig betaalt een huiseigenaar slechts 0,15% belasting over de WOZ waarde van de woning. Dat betekend dat de zonnepaneleneigenaar 0,15% van €3000 = €4,50 per jaar meer belasting betaalt dan zijn buurman met hetzelfde huis zonder zonnepanelen.

Met een gemiddelde opbrengst van €720 per jaar (gebaseerd op 12 panelen van 300WP) doen die €4,50 niet echt pijn :)