Vanwege extreme drukte en slechte beschikbaarheid van vrijwel alle producten bij de fabrikanten en groothandels houdt u rekening met het volgende: Staat er bij een product een beschikbare voorraad, dan kunt u de verwachtte levertijd, op een enkele uitzondering na, vertrouwen. Staat er bij een product alleen een verwachtte levertijd maar geen beschikbare voorraad, dan is de levertijd indicatief. Het kan helaas voorkomen dat een product een iets langere levertijd heeft dan aangegeven. Dankzij ons uitgebreide inkoop-netwerk hebben wij nog een beperkte voorraad en druppelt er iedere week nieuwe voorraad binnen. Reeds betaalde orders krijgen voorrang bij het verdelen en uitleveren. Wij ontvangen dagelijks tientallen e-mails met vragen over beschikbaarheid. Het is voor ons onmogelijk deze allemaal individueel te beantwoorden.

Wat is Salderen?

Over salderen bestaan veel misverstanden. De salderingwet is in het verleden al een paar keer aangepast waardoor er, in oudere publicaties, veel tegenstrijdige informatie is te vinden op het internet. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet. Deze informatie is actueel (28-11-2019).

 

Salderen houdt in dat de kilowatturen die je overdag en vooral in de zomer opwekt en aan het elektriciteitsnet levert, verrekend worden met de kilowatturen die je 's nachts en in de winter weer van het elektriciteitsnet afneemt.

Het voordeel van deze regeling is dat je over de gesaldeerde kilowatturen geen energiebelasting, opslag duurzame energie en btw betaald.

Het komt er op neer dat je ongeveer €0,20 betaald voor één afgenomen kilowattuur, maar ook €0,20 terugkrijgt voor één teruggeleverd kilowattuur.

Lever je in een jaar meer kilowatturen dan dat je in dat jaar zelf verbruikt, dan ontvang je over deze kilowatturen een lagere terugleververgoeding. Bij Green Choice is dit €0,11

Het meeste financiële voordeel haal je dus uit je zonnepanelen als je alles (maar niet meer) opwekt dan je gebruikt. 

 

Salderen is bedoeld voor kleinverbruikers met een aansluiting t/m 3x80A. Vrijwel ieder woonhuis voldoet aan deze voorwaarde.

 

De salderingsregeling is vastgelegd in de salderingwet. Hierin staat dat de saldering blijft tot 2023 en vanaf 2023 wordt afgebouwd tot 2031.

Lees ook onze blog "is er toekomst na salderen?"