AEG AS-M1202GGLAS-BDD-330 330WP Glass-Glass Zwart Frame

Artikelnummer: PAN-AEG-GG-330
Levertijd: 2 - 5 dagen
  • Koop 31 voor €185,22 per stuk en bespaar 2%

Datasheet

Wat de fabrikant zegt over dit product:

AEG Industrial Solar is onderdeel van de AEG familie, en heeft aangevoerd door Electrolux. De AEG zonnepanelen blinken uit in betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibele inzetbaarheid. En niet geheel onbelangrijk worden de zonnepanelen ontwikkeld volgens het criterium van AEG; “Perfekt in Form und Funktion”.

 

Wat de experts van Solar Bouwmarkt zeggen over dit product:

Dit paneel van AEG ziet er goed afgewerkt uit en voelt robuust aan. met 30 jaar garantie ga je voor een flink stuk zekerheid.

De experts van Solar Bouwmarkt geven altijd een eerlijk advies. Daarom toch een kleine nuance over glas-glas panelen...
Een glas-glas paneel, van welk merk ook, levert niet meer vermogen en dus geen kWh meer op dan een 'normaal' glas-folie paneel. Een glas-glas paneel wordt in de volle zon misschien iets minder snel warm door zijn grotere massa, maar daardoor koelt hij ook langzamer af. Dit heeft dus geen invloed op de opbrengst. De degradatie van een glas-glas paneel gaat iets langzamer, maar 85% vermogen na 25 jaar ipv 80% is geen enorm verschil.

Glas-glas panelen zullen zeker langer meegaan, maar een 'normaal' glas-folie paneel heeft al een verwachtte levensduur van 35 a 40 jaar. Natuurlijk hebben glas-glas panelen bestaansrecht; leg je een 'normaal' zonnepaneel op een varkensstal, dan zal de folie door de amoniakdampen oplossen en gaat het paneel stuk. In dit soort extreme omstandigheden adviseren wij zeker een glas-glas paneel. Liggen de panelen op een 'gewoon' woonhuis, dan is een glas-glas paneel misschien een beetje overkill.

De experts van Solar Bouwmarkt adviseren om voor een woonhuis een 'normaal' paneel te kiezen en de besparing die dat oplevert te besteden aan hetgeen echt een verschil maakt tussen een goede, een betere en de beste zonnepanelen set: De omvormer.

WP Vermogen: 330WP
Cell Techniek: Full Black Halfcell Glass-Glass
Cell Kleur: Zwart
Backsheet Kleur: Transparant
Frame Kleur: Zwart
Formaat in mm: 1684 x 1002 x 35 mm
Gewicht: 21,9 Kg
Vermogensgarantie: 30 jaar
Productgarantie: 20 jaar
Land van Herkomst: ?
Bijpassende Solaredge Optimizers: P401 - P730(Vanaf 16K Omvormer)
Bijpassende Enphase Micro-Omvormer: IQ7+
0 sterren op basis van 0 beoordelingen