REC Peak Energy REC320NP 320WP Perc

€189,00
Levertijd: 2 - 3 dagen

320 WP Perc 
Europees merk
Afmeting:1675mm x 956mm x 38mm
20 jaar Productgarantie
25 jaar Vermogensgarantie

Download Datasheet

REC is een van 's werelds grootste producenten van polysilicium, wafers, zonnecellen en modules voor zonne-energie toepassingen. Deze multinational heeft zo een 4,100 werknemers in dienst met een hoofdzete gelegen te Noorwegen en productiesites in de VS, Noorwegen en Singapore

 

Wat de experts van Solar Bouwmarkt zeggen over half-cell panelen:

In ongeveer een jaar hebben we een paar duizend van 'half-cell' panelen geleverd aan DHZ-ers, maar ook zelf geïnstalleerd. Wat ons opvalt is dat ze zeer stevig en robuust aanvoelen tijdens de installatie. Wat echter nog veel belangrijker is; wij zien in de monitoring data dat de DUO series bijna 8% meer rendement per WP opleveren dan alle andere 60 cellen panelen. Zelf de gerenommeerde merken als LG halen deze opbrengsten niet. Vol verbazing hebben de panelen eens aan een nadere inspectie onderworpen en zagen het volgende: 
Het paneel is in twee delen verdeeld van 100 X 80 CM. In iedere helft zitten 60 halve zonnecellen. Deze twee delen staan in het midden parallel. Waar de stroom bij een normaal 60 cellen paneel door alle cellen loopt, hoeft deze nu slechts de halve afstand te overbruggen, waardoor deze een lagere weerstand ondervind. Dit heeft meerdere voordelen: ten eerste, direct inzichtelijk: een hogere opbrengt. Maar daar blijft het niet bij. Een lagere weerstand betekend ook een minder snelle degradatie. Last but not least: een halve cel heeft een lagere oppervlaktespanning dan een hele. De kans op celbreuk bij een fikse hagelbui is hierdoor veel lager. Ook dit komt de degradatie ten goede. Kortom: een robuust paneel met een direct zichtbare hogere opbrengst. En op lange termijn een nog veel hogere opbrengst dan de meest gangbare panelen. 

Kenmerken:

- Voorzien van DUO halfcellen technologie
- 120 monokristallijne cellen
- Spanning is gelijk aan een 60 cellen paneel, dus gewoon combineerbaar met alle types omvormers en optimizers
- Hogere opbrengst per oppervlak en lagere BOS-kosten dankzij hoge prestatieklassen en een efficiëntie tot en met 19,9 %.
- 10 jaar productgarantie
- 25 jaar lineaire prestatiegarantie

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen